LATEST ARCHITECTURAL PROJECTS/ from Adelaide Architect, Warwick O' Brien


Sustainability

-
-

The clients brief called for an innovative design solution that incorporated a cherished low water use native garden. Sustainability was also high on the client agenda.

 

The site contained a transportable that was clad in asbestos. It had very poor thermal performance and the rear garden was hardly visible to the interior spaces. The orientation of the existing dwelling was at 45 degrees to north.

The addition is angled at 45 degrees to the existing building, giving it a true north orientation. The internal partition walls were opened up so that living spaces opened up to the native garden. The asbestos was removed and before the corrugated iron cladding was fitted, substantial insulation was added to the wall and ceilings spaces. All existing windows were replaced with commercial section double glazed.